Nepal 1 – Let’s start by art!

Op het eerste zicht DSCF3017merk je niets van wat de aardbeving aan dit land, zijn monumenten en zijn bevolking teweeg heeft gebracht. Maar wanneer je even verder kijkt, is het niet meer te ontzien. Bepaalde wijken hebben enorm geleden. Overal zie je tentenkampen – in elk stukje park en in de tuin van het koninklijk paleis.
DSCF3011De letterlijke teneergang van het historisch centrum geeft het gevoel in een ingevallen bouwdoos terecht te komen. Tempels bestaan niet meer of zijn in stukken op de grond gevallen. Van het imposante houten huis op Durbar Square staat nog maar één toren van de 4 overeind. Je zou er moedeloos van worden.

DSCF3031-1Maar aan het einde van de bouwdoos heeft men de moed al op een creatieve manier bij elkaar geschraapt: een twintigtal artiesten maken er onder het motto ‘let’s start’ schilderijen over de impressie die de verwoeste historische stad bij hen teweegbrengt en laten hier sprankels hoop in toe. Tientallen nieuwsgierigen staan rond de beeldende mensen… tientallen mensen worden geïnspireerd om hetzelfde te denken en te doen… ‘laat de moed niet zakken, maar let’s start’!

DSCF3033Je ziet, de eerste staaltjes van wat creativiteit en expressie kan doen bij verwerking en om verandering (intern en extern) teweeg te brengen, vonden we de dag van aankomst gewoon op de hoek van de straat!

Wordt vervolgd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*